top of page

Спасіння

Можливо, ви прийшли сюди з цікавості. 

 

Можливо, ви хотіли подивитися, які безкоштовні брошури можна завантажити. Однак, подарунок, який ми пропонуємо вам - це просто продовження того, що Бог вже дав кожному через Ісуса Христа. Розумієте, незалежно від того, яке у вас походження, звідки ви прийшли або куди прямуєте, Бог віддав Свого Сина, Ісуса, щоб ви не померли, а мали життя вічне (Івана 3:16). 

Ви можете подумати: "Я хороша людина. Напевно, я потраплю в рай". Або: "Я належу до деномінації ABC або церкви XYZ. Напевно, я потраплю в рай". Або навіть: "Не має значення, який шлях я оберу, я все одно потраплю на небеса, коли помру. Всі шляхи ведуть до Бога".

 

Читайте далі і дізнайтеся, що говорить Біблія. Всі посилання на Писання взяті з Нової Версії Біблії Короля Якова.

 


ДО ЕФЕСЯН 2:8-9

Адже ви спасенні благодаттю через віру, і це не від вас, це Божий дар, не від діл, щоб ніхто не хвалився. 

 

Римлян 5:12

Бо як через одну людину гріх увійшов у світ, а з гріхом і смерть, так у всіх людей увійшла смерть, тому що всі згрішили.

 


Два наведені вище вірші пояснюють, що всі люди згрішили, і незалежно від того, що хорошого ви робите в житті, це не може принести вам вічне життя. Навіть якщо ви ніколи в житті свідомо не вчиняли гріха, ви народилися з гріховною природою. Заняття спортом або вихваляння членським квитком певної організації, церкви чи деномінації не можуть вас врятувати, тому що спасіння є безкоштовним даром від Бога.


Далі Біблія говорить:


Івана 14:6

Ісус говорить йому: Я є дорога, і правда, і життя! Ніхто не приходить до Отця, якщо не через Мене.

 

Дії 4:12

І в нікому іншому немає спасіння, бо під небом немає іншого імені, даного людям, яким належить нам спастися!

 

Зараз у світі є багато людей, які проголошують, що знають шлях до Бога і вічного життя. Дехто навіть каже, що не має значення, яким шляхом ви підете (буддизм, іслам, конфуціанство, самопросвітлення, природа, астрологія, екстрасенсорика і т.д.), всі дороги ведуть до одного і того ж Бога. Але в Івана 14:6, Ісус категорично заявляє, що Він - єдиний шлях до Отця. Він не ділить цю роль ні з ким і ні з чим іншим. Тільки Його Ім'ям і тільки Його Ім'ям ви можете спастися.

 


Тоді як людина отримує спасіння?


Римлян 10:8-11

А що каже Писання? Близько до тебе слово, воно у твоїх устах і у твоєму серці, — тобто слово віри, яке проповідуємо. Якщо визнаєш своїми устами Господа Ісуса й повіриш у своєму серці, що Бог підняв Його з мертвих, то спасешся. Бо серцем віримо для праведності, а устами визнаємо для спасіння. Писання каже: Кожний, хто вірить у Нього, не буде засоромлений!

 

Римлян 10:13

Бо кожний, хто тільки прикличе Господнє Ім’я, буде спасенний.

 

Що ще говорить Біблія?

Івана 1:12

А тим, які прийняли Його, дав владу стати Божими дітьми, — тим, які вірять у Його Ім’я.

 

2 Коринтян 5:17

Отже, хто в Христі, той нове творіння; давнє минуло, — ось постало [все] нове!

 

Ми вже бачили в Біблії, що ви не можете заслужити спасіння. Але також немає нічого такого, що ти зробив або міг би зробити у своєму житті, що зробило б тебе негідним отримати спасіння через Ісуса. Бог дав тобі право на це. Тобі не потрібно очищатися, щоб наблизитися до Нього. Приходь таким, яким ти є. Коли ти приймаєш Ісуса як Господа і Спасителя, все, що ти робив у минулому, залишається в минулому.

 


Скептики можуть сказати: "Що ж, це все чудово і добре. Але чи справді ви очікуєте, що ми повіримо в Біблію? Адам і Єва, Ной і ковчег, палаючий кущ, непорочне зачаття, смерть Ісуса на хресті, щоб врятувати світ, і Його воскресіння... Ці події здаються трохи надуманими".

 

1 Коринтян 1:21,25

Оскільки світ своєю мудрістю так і не зрозумів Бога в Його Божій премудрості, то Бог забажав спасти тих, хто вірить, безумством проповіді. Адже «немудре» Боже є розумнішим від людського, і «немічне» Боже є сильнішим від людського.

 

Повторення 30:19

Кличу вам сьогодні за свідків небо і землю: я представив перед вашим обличчям життя і смерть, благословення і прокляття. Тож обери життя, щоб жив ти і твої нащадки.

 

Краса Біблії в тому, що вона така проста. Будь-хто може зрозуміти її, якщо вірою прийме її як істину. Як зазначено в Писанні вище (Ефесян 2:8 і Римлян 10:9), прийняття Ісуса як Господа і Спасителя вашого життя - це крок віри. В Євреїв 11:6 сказано, що неможливо догодити Богові без віри. Ісус в Івана 20:29 говорить, що ті, хто не бачив і все ще вірить, є блаженними.

 

 

Бог дав тобі вибір: вірити і мати життя, або не вірити і мати смерть. Хоча Він і закликає вас обрати життя через Ісуса, Він не примушує вас до цього. Він любить вас настільки, що дає вам вибір. Він захищає рішення обрати життя так само, як і рішення обрати смерть.

 

 

МОЛИТВА ПРО СПАСІННЯ

Якщо ви вирішили прийняти безоплатний дар вічного життя, який Бог дав тобі через Ісуса, увіруй у своєму серці і промов цю молитву устами:\

 

"Я вірю, що Ісус - Син Божий. Я вірю, що Він помер за мене на Голгофському стовпі, взявши на Себе мої гріхи. Я вірю, що Він воскрес із мертвих і зараз живий.


Дорогий Господи Ісусе, прийди в моє життя зараз! Увійди в моє серце зараз.

Я вірую в моєму серці, тому я говорю моїми устами, що Ісус Христос є моїм особистим Господом і Спасителем. І я зараз народився знов".

 

Якщо ви щойно помолилися вищевказаною молитвою, то ви народилися знову. Можливо, під час молитви з вами не сталося нічого вражаючого, і ви не відчуваєте жодних змін у порівнянні з тим, що ви відчували двома хвилинами раніше. Але не сумнівайтеся, ви врятовані. Не дозволяйте нікому або навіть собі переконати вас в протилежному. Коли ти покинеш це життя, твоїм домом стане небо.

 

Куди мені йти далі?

bottom of page